Om oss

Historik

Vetlanda Racketklubb (VRK) bildades 12 oktober 2017 efter en sammanslagning av Vetlandas anrika tennisklubbar Vetlanda TennisKlubb och TK77

Vetlanda TK bildades 4 juni 1925 med herr G Holm som ordförande. Från 1945 spelades tennis på klubbens båda banor i Sjukhusparken. På ett styrelsesammanträde 6 april 1937 diskuterades att bygga en inomhushall för tennis. Först 1971 kom denna att byggas på Skyttemossen och tillsammans med Smålands Tennisförbund. Hallen byggdes till 1978 med avsikt att också hjälpa skolan att utöva gymnastik för Tomaslundsskolans elever. 1990 löstes SmTF ut för 430 000, - och i dag är klubben ensam ägare till anläggningen. 1 januari 1999 byggdes så en ytterligare hall och nu har man tre inomhusbanor att driva tennisspel året runt. Under hösten samma år fanns en bingolott i klubbens ägo som gav vinsten 'superchansen' i programmet. Med de 2,4 miljoner kronor som spelades hem kunde och förbindelselänk skapas mellan byggnaderna.

I dag är Vetlanda Racketklubb därmed stolta ägare till inomhusanläggning med möjlighet till tre inomhustennisbanor, åtta pickleballbanor och fyra padelbanor

Inför SM 1975 byggdes två grusbanor på Skyttemossen och införande junior-SM 1983 kom ytterligare två banor till. Därefter har klubben haft en anläggning med sex samlade grusbanor att sköta. Jag nuläget har vi tre utomhusbanor på Skyttemossen och två banor i Östanå.

Vetlanda Tennisklubb har i perioder varit på hög svensk elitnivå. Under 70-talet var man med i div.1 utomhus med spelare som Lars Elfgaard och Tomas Brunstedt och under 90-talet fanns laget i Elitserien i en tid av ca 9 år.
En lagmaskin bestående av Tomas Carlsson, Christer Wedenby och Joakim Asplund kvalade upp laget 1988 och kompletterat med Johan Strandéus kunde man bli tvåa i Elitserien 1989. Ända fram till 1996 deltog klubben med lag i Elitserien mänskliga kraftar måste inte behöva gå vidare vidare laget skingrades och nya spelare inte kom till.